Masters

De master groep bij Nautilus bestaat uit volwassen zwemmers (18+) die veelal op een recreatieve manier met elkaar trainen. Doelstellingen voor deze groep zijn:

  • op peil houden en verbeteren van de conditie
  • soepel houden van spieren en gewrichten
  • (eventueel) aanleren of verbeteren van de zwemslagen

Binnen de master groep hebben we een zeer uiteenlopend niveau. Het niveau varieert van de diploma-A zwemmer die het leuk vindt om “baantjes te trekken” tot de fanatieke wedstrijdzwemmer of triatlonsporter die actief wil trainen. Het bad is verdeeld in 6 banen, waarbij elke baan haar eigen niveau van deelnemers heeft.

Onder een gezellige sfeer worden de instructies van de trainer opgevolgd. Regelmatig wordt de “15 minuten test” gehouden, waarbij getracht wordt zoveel mogelijk banen in 1 kwartier te zwemmen. Op deze manier kan eenvoudig gezien worden hoe het staat met de verbetering of het op peil houden van de conditie.

Altijd leuk blijven de speciale trainingen zoals de Nieuwjaarstraining of de trainingen met een speciaal thema als aqua jogging of balvaardigheid.

Ook bestaat de mogelijkheid om gedurende het seizoen deel te nemen aan de master wedstrijden. Deze wedstrijden zijn speciaal voor de volwassen zwemmers (20+) en hebben daardoor een veel gemoedelijkere sfeer in vergelijking met de wedstrijden voor de jeugd en senioren.