Minioren

Bij de Minioren ligt de kern van de aandacht bij het aanleren en verbeteren van de techniek van de diverse zwemslagen. In een periode van 4 weken zal er een slag centraal staan, aan de hand van deze slag zullen er opdrachten uitgevoerd moeten worden. Om de vorderingen van de zwemmers te belonen maken wij gebruik van een nieuwe manier van beoordelen.

In een slagperiode wordt er gekeken naar onder andere de zwemtechniek, inzet en aanwezigheid van de zwemmer. Op basis daarvan wordt er aan het einde van een periode een certificaat uitgereikt. Het certificaat bestaat uit een kort woordje en een afgebeelde medaille in één van de kleuren; zwart, brons, zilver en goud. Dit certificaat is bedoeld om de zwemmer te complimenteren en te motiveren!

Zodra de basisvaardigheden voor het wedstrijd zwemmen worden beheerst wordt er de gelegenheid geboden om deel te nemen aan wedstrijden. Het deelnemen aan wedstrijden bij Nautilus gebeurt op vrijwillige basis en zwemmers mogen dus zelf aangeven of ze wel of niet willen deelnemen aan wedstrijden.

De Miniorengroep zal iedere periode van 4 weken opnieuw ingedeeld worden zodat zoveel mogelijk zwemmers van gelijkwaardig niveau bij elkaar in een baan zwemmen.

 

Nieuw dit seizoen is dat er op maandag avond door sommige minioren een uur getraind kan worden. Dit is voor zwemmers die het laatste jaar bij de minioren zwemmen en zwemmers die aan een kwalificatie-eis voldoen.