Snorkelen

De snorkelcursus is erg leuk om aan mee te doen. Want wie vindt onderwater zwemmen (en vissen kijken op je warme vakantiebestemming) nu niet leuk? Om aan de snorkelcursus mee te mogen doen, moet je minimaal diploma A hebben en redelijk borstcrawl beheersen. De snorkelcursus bestaat uit ongeveer 25 lessen. Een volledig seizoen bestaat uit ongeveer 30 trainingen, in verband met uitval door vakanties en dergelijke. Elk jaar start na de zomervakantie van de basisscholen weer een nieuwe cursus. Instromen kan dus maar tot ongeveer 4 -5 weken ná aanvang van de cursus, anders lig je te ver achter op de rest van de groep. Geef je jezelf op via de mail, krijg je vanzelf een uitnodiging om een keer te komen kennismaken en de informatie wanneer de nieuwe cursus start.

 snorkelen

De cursussen

Er zijn totaal 5 snorkeldiploma’s te behalen, van diploma 1 t/m 5. Snorkeldiploma 1 is iets gemakkelijker als het vergelijkbare snorkeldiploma van de duikbond NOB (dit omdat wij met jongere kinderen starten), terwijl snorkeldiploma 5 iets moeilijker is als het snorkeldiploma C van de NOB.

 

Snorkeldiploma 1

Bij deze eerste cursus wordt de zwemvaardigheid verder uitgebreid en worden de basisvaardigheden van het snorkelen bijgebracht. Denk hierbij aan het gebruik van vinnen en snorkel. Dit alles gebeurt op een speelse manier, hierdoor is de cursus geschikt voor zowel jongeren als volwassen. Aan het eind van het seizoen vindt een toetsing plaats. Indien je hiervoor slaagt, kun je doorstromen naar de tweede cursus.

 

Snorkeldiploma 2

Hier ligt het accent voornamelijk op het onderwater opzetten en leegblazen van de bril/snorkel, verder wordt er gewerkt aan het zwemmen onderwater en het verbeteren van de conditie en deze wordt afgesloten met een eindproef

 

Snorkeldiploma 3

Hier besteden we veel aandacht aan het “buddy-breathing” (met zijn tweeën met één snorkel zwemmen). Hier zal ook het zwemmen met monovinnen incidenteel aan worden toegevoegd. Ook deze cursus wordt afgesloten met een eindproef.

 

Snorkeldiploma 4

Alle vaardigheden die je hebt geleerd worden in deze cursus nog verder uitgebreid. Zo leer je onderwater knopen leggen, duiken en keerpunten maken. Daarnaast wordt nog meer gewerkt aan de conditie.

 

Snorkeldiploma 5

Dit is de meest uitgebreide en moeilijkste cursus. Hier leer je nog meer nieuwe dingen zoals drenkeling vervoeren, onderwater je bril opduiken en opzetten.