Uitgelicht Nieuws

Regels voor trainingen i.v.m. corona maatregelen.

Geschreven door Jeroen van Houtum.

Aanmelden:

Als je wil komen trainen moet je vooraf aanmelden via de site.

Neem de onderstaande punten goed in acht bij aanmelding voor een training:

 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 10 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 10 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD)
 • Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld. Afmelden training kan via trainers@vzpcnautilus.nl
 • Blijf thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts
 • Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon, tijdens het sporten moet er ook 1.5m afstand gehouden worden (uitzondering voor kinderen tot en met 17 jaar onderling).

Voorbereiding voordat je gaat trainen:

 1. Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan. Thans 1,5 meter voor personen 18 jaar of ouder.
 2. Meld je aan voor de training op de site. (aanmelden kan van 7 dagen tot 1 dag van te voren)
 3. Wanneer je een reservering hebt gemaakt wordt deze ALTIJD dan wel bevestigd, dan wel afgewezen
 4. Indien je een afwijzing hebt ontvangen of geen bevestiging hebt ontvangen dan mag je NIET naar het zwembad komen.
 5. Zorg ervoor dat je thuis al bent omgekleed.
 6. Kom alleen of kom met personen uit jouw huishouden.
 7. Kom met persoonlijk vervoer: zoals te voet, met de fiets of auto.
 8. Kom niet meer dan 10 minuten voor de afgesproken starttijd naar het zwembad (Op dinsdag en vrijdag ochtend 5 minuten).
 9. Wij adviseren om voorafgaand aan het zwembadbezoek thuis te douchen.
 10. Was voorafgaand aan en na afloop van het zwembadbezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden
 11. Als je tijdens de training wil drinken neem dan een bidon mee en vul deze thuis.

Tijdens de training:

 1. In de hal mogen maximaal 10 personen wachten dus het zeer dringende verzoek is om buiten te wachten tot 1 minuut voor aanvang van de training of eerder wanneer de trainer je komt halen. Het advies is dan ook om in de auto te wachten of echt pas op tijd te komen. Houd afstand en maak geen groepvorming;
 2. Vervolgens loop je naar de EHBO ruimte. Dit is in de richting van het sportcafé, de deur rechts nabij de snoepautomaat. Via de EHBO ruimte loop je het zwembad in. In de EHBO ruimte doe je je schoenen uit en loop je op badslippers of blote voeten het zwembad in. In het zwembad kun je je verder omkleden bij een vrije stoel of bank. Al je kleding stop je in je tas en de tas blijft daar ook staan tot het einde van de training.
 3. Zwemmers hebben toegang tot de accommodatie. Ouders mogen met in acht neming van de 1.5m regel in het sportcafé wachten.
 4. Volg altijd de aanwijzingen van de trainers op.
 5. De trainer geeft aan in welke baan je zwemt.
 6. Voor zwemmers van 18 jaar en ouder: houd altijd 1.5m afstand.
 7. Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum.
 8. Douchen is niet toegestaan.
 9. Alle 18+ zwemmers wordt verzocht zich om te kleden in de wisselcabines en alle 18- zwemmers in de grote kleedlokalen.
 10. Verlaat direct na het zwemmen de accommodatie zo spoedig mogelijk via de receptie (dus niet via het sportcafé). Omkleden is geen moment om sociale contacten te onderhouden / te spelen.

Afstand houden!

Voor zwemmers van 18 jaar en ouder geldt de regel van minimaal 1,5m afstand houden. Om dit te kunnen bewerkstelligen zijn de nodige aanpassingen nodig.

Als bovenstaande regels niet in acht genomen worden zal je uit de zwemhal worden gestuurd en moet je de accommodatie zo spoedig mogelijk verlaten.

Wij willen jullie je dringend verzoeken om je aan bovenstaande maatregelen te houden. Nautilus kan namelijk aansprakelijk worden gesteld voor het niet naleven van de regels in het zwembad. Dit kan de club een boete opleveren van maximaal € 4000,-.

Extra regels vanuit Laco Veghel.

 • Er mogen maximaal 30 personen in de horeca aanwezig zijn, dit is inclusief kinderen.
 • Er worden geen consumpties verstrekt door Laco en er mogen geen eigen meegebrachte consumpties genuttigd worden.
 • Er is een registratieplicht voor iedereen die de horeca betreed.
 • Het sportcafé sluit om 19:00 uur.
 • Voor de rest gelden de regels die zijn voorgeschreven door de RIVM.

Hou rekening met elkaar!