Nautilus start seizoen met Titan Swim

Geschreven door Wilbert.

Zondag 2 september was voor de zwemmers van Nautilus een mooie start van het nieuwe seizoen. Waar ze normaal deelnemen aan competitie- en klassementswedstrijden of soms liever geen wedstrijden zwemmen, stond er nu iets heel anders op het programma.

Bij de afsluiting van het afgelopen seizoen, is het plan geboren om deel te gaan nemen aan de Titan Swim. Het begon met een paar deelnemers, maar al snel werden het er meer. Uiteindelijk ging Nautilus met maar liefst 22 deelnemers naar de Groene Heuvels in Ewijk waar een prachtig parcours was uitgezet! Niet alleen de jeugd nam deel, maar ook een aantal leden van het masterzwemmen ging de strijd aan met de obstakels.

De Titan Swim is eigenlijk een broertje van de buffelrun, maar nu in het water. Dit evenement wordt dit jaar voor het eerst in Europa georganiseerd en met veel succes. In het water lagen 15 obstakels verspreid over 1 kilometer.

Het zwemmen was niet het zware onderdeel, de obstakels eisten naast kracht en behendigheid ook veel samenwerking, want het was echt niet gemakkelijk om de obstakels te nemen en een helpende hand van een ploeggenoot was soms wel nodig.

Uiteraard stond met name de gezelligheid, die normaal al heerst bij Nautilus voorop. Een evenement, waar deelname aan voor herhaling vatbaar is.