Gezocht: Handjes langs het bad

Geschreven door Wilbert.

Nu we weten dat we de komende jaren nog gebruik kunnen blijven maken van het zwembad in Veghel zijn we ook weer druk bezig met de plannen voor het volgende seizoen.

Iedere sportvereniging is sterk afhankelijk van de inzet van vrijwilligers, bij Nautilus is dat niet anders. Gelukkig beschikt onze vereniging over een groot aantal vrijwilligers, vele handen maken zwaar werk immers ligt.

Met het oog op de toekomst is het vooral zaak om dit zo te houden. Aan het einde van dit seizoen zullen we afscheid nemen van enkele trainers en we zijn dus dringend op zoek naar extra krachten die aan het bad willen assisteren.

Wellicht dat het niet iedereen bekend is maar onze vereniging heeft momenteel meer dan 20 (assistent) trainers waarvan het overgrote deel maximaal 1 uur per week training geeft. We zijn blij met deze trainers en moeten hier zuinig op zijn. Als er trainers wegvallen moeten we dus niet onze huidige trainers zwaarder gaan belasten maar nieuwe aanwas inzetten. We zijn dus vooral op zoek naar mensen die 1 uur per week (of 1 uur per 2 weken) training zouden willen geven.

Ook als je geen kennis van zwemmen hebt maar ons wel graag wil helpen zijn we op zoek naar jou. Natuurlijk is er om goed training te kunnen geven wel wat achtergrond kennis nodig. Om dit laagdrempelig te houden zullen we een interne trainerscursus organiseren. In 5 avonden zullen we de belangrijke algemene zaken alsmede de techniek van de wedstrijdslagen voldoende behandelen om onze zwemmers goed te kunnen begeleiden.

Deelname aan deze interne trainerscursus schept geen verplichtingen. Natuurlijk heeft de cursus tot doel om ons trainerscorps te versterken maar als een cursist tijdens of na de cursus inziet dat dit toch helemaal niet past respecteren we dat.

Bij belangstelling aanmelden via: trainers@vzpcNautilus.nl Meer info: Vraag eens bij Wilbert.


Zwemmen contact informatie:

zwemmen@vzpcnautilus.nl