Vakantiecursus snorkelen

Geschreven door Jeroen van Houtum.

Een vakantie gepland op een warme bestemming en optimaal willen genieten van al het moois dat de onderwaterwereld te bieden heeft? Volg dan een verkorte vakantie snorkelcursus bij Nautilus.

Op de zaterdagmiddag stomen we jou in twee uurtjes klaar om alles uit je snorkel trip op vakantie te halen. Hierbij behandelen we de basiszaken als het aantrekken van de uitrusting, hoe ermee te werken en de do’s en don’ts die hierbij horen. Past het materiaal goed? Super! We gaan het water in en laten je zien hoe je nou eigenlijk het beste kan zwemmen met die vinnen aan je voeten. Bril vol met water gelopen terwijl je net onderwater naar die regenboogvis aan het kijken bent? Geen probleem, die leer je leeg te blazen waardoor je onverstoord verder kunt. Een flinke golf heeft je snorkel doen laten vollopen? Ook die leren we je leeg te blazen zonder dat je een oog van de koraalriffen hoeft te halen. Behalve deze zaken ontvang je tips & tricks om langer je adem in te houden/onderwater te zwemmen, leer je een hoekduik te maken en optimaal met je buddy te zwemmen en communiceren.

Hoewel snorkelen erg veilig is, kan er altijd iets mis gaan, zeker op de open zee. Derhalve besteden we ook hier aandacht aan. Veel van de calamiteiten zijn namelijk vrij gemakkelijk op te lossen, mits je weet wat je moet doen of juist wat niet te doen!

Heb je zelf zaken waar je graag aandacht aan wilt besteden in de cursus, zoals bijvoorbeeld het maken van foto’s onderwater? Laat het ons weten en dan verwerken we dit in de cursus.

Enthousiast geworden of vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contact formulier in te vullen om informatie te verkrijgen of de cursus in te plannen.

Praktische informatie:
Locatie: zwembad De Beemd Veghel
Dagen: zaterdag
Tijd: 15:30-17:30
Maximale groepsgrootte: 4-5 of één reservering van minimaal 3
Kosten:
– Leden € 2,50 per persoon per uur
– Niet leden €10,- per persoon per uur
Instructeurs: Jimmy of Berend