Wie wordt de nieuwe toptrainer bij Nautilus?

Geschreven door Jimmy van Riel.

Nieuwegein, 5 oktober 2029

“2 april 2021, dat is toch eigenlijk wel de dag dat alles begon” blikt ??? terug. “Mijn zwemclubje uit Veghel postte destijds één dag te laat iets wat een fantastische 1-aprilgrap had kunnen zijn. “Verbazing, trots en vervolgens een lach op het gezicht. Dat moet een goede samenvatting zijn van mijn reactie op dat nieuwbericht zijn” laat ??? optekenen.

??? geeft aan dat het échte avontuur aan het bad pas zo’n 2 maanden later aanving. “Het was naar aanleiding van nog een bericht van Nautilus. Om het trainerskorps te versterken zochten ze enthousiastelingen. Mensen die graag trainer wilde worden bij de club.” “Enigszins sceptisch besloot ik contact op te nemen, ik dacht dat ik toch niet zou kunnen helpen, wat wist ik nou van training geven? maar het tegendeel bleek waar. Snel daarop belde de hoofdtrainer mij en gaf aan dat alles tot de mogelijkheden behoort: ik mocht enkele trainingen meekijken en kon starten bij een (leeftijds)groep waar ik een goede klik mee had. Dit was mogelijk als assistent-trainer, waarbij ik begeleid zou worden door een van de (hoofd)trainers tot ik een groot deel eigen gemaakt had, maar ik mocht ook meteen begeleid m’n eigen groep draaien als ik dat wilde. De trainingen werden geschreven door de hoofdtrainers, dus daar hoefde ik me ook geen zorgen om te maken. Daarnaast was het erg prettig dat ik niet meteen meerdere uren per week langs het bad hoefde te staan, men was al heel erg blij dat ik één uur in de week kwam helpen; alles wat ik extra wilde doen was welkom, maar zeker niet verplicht. Na de zomer kreeg ik een interne trainerscursus aangeboden waar ik tijdens interactieve sessies heel veel kennis opgedaan heb en datzelfde geldt voor de EHBO-cursus die we volgden. De flinke map met naslagwerk bleek ook heel erg handig om tal van redenen.

Na enkele jaren met alle plezier trainer te zijn bij Nautilus kwam ???? in het vizier bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond. “Men was onder de indruk van alles wat we met onze zwemvereniging voor elkaar gekregen hebben; dat alleen al maakte me een zeer trots persoon” ??? werd gevraagd als coach voor de Nederlandse zwemploeg, de nieuwe Jacco Verhaeren stelde men gekscherend. En tja, hoe alles verder is gelopen is alom bekend…

Ambieer jij het om de ‘nieuwe Jacco Verhaeren’ te worden en past jouw naam op de vraagtekens uit bovenstaand toekomstig nieuwsbericht? Lijkt het jou leuk om een uurtje per week training te komen geven? Of wil je graag een keer meelopen met een training/komen kletsen?

Gaaf, dat vinden we heel erg fijn!

Stuur ons een mailtje op bestuur@vzpcnautilus.nl en dan nemen we snel contact met je op!