Versoepelingen

Geschreven door Jeroen van Houtum.

Beste zwemmers,

Zojuist heeft het kabinet in een persconferentie aangekondigd dat de coronamaatregelen vanaf morgen worden versoepeld. Ook wij mogen dus weer gaan trainen! Vanaf morgen zouden alle trainingen weer mogen doorgaan.

Wel zijn er nog een paar spelregels en uitzonderingen welke hieronder worden weergegeven:

  • Ondanks dat de versoepelingen morgen ingaan vervallen onze trainingen morgen, zaterdag 15-01-2022, nog. Dit heeft te maken met dat onze website nog moet worden ingeregeld qua aanmelden. We weten niet of dit op tijd klaar is. Daarom hervat Nautilus al haar trainingen vanaf zondag 16-01-2022;
  • Vanaf zondag 16-01-2022 gaan onze trainingen weer als vanouds en we verzoeken iedereen om weer op de eigen trainingstijden te komen zwemmen;
  • Aanmelden is nog steeds verplicht maar je ontvangt vanaf heden GEEN bevestiging meer. Je kan je tot uiterlijk 1 uur voor de training aanmelden. Zwemmers van het Sterrenplan (vrijdagavond) hoeven zich in het geheel niet aan te melden. Alle overige zwemmers (dus ook Sterrenplan Zwemmen op maandagavond), moeten zich aanmelden;
  • Inschrijven kan vanaf zaterdag 15-01-2022 om 18.00 uur. Indien je al eerder inschrijft kan het zijn dat je inschrijving wordt overschreven i.v.m. het updaten van het systeem;
  • Je moet een CTB (corona toegangsbewijs) laten scannen bij binnenkomst van de zwemzaal. Onze trainers controleren het CTB. Dit geldt voor alle zwemmers van 18 jaar en ouder. Zonder geldig CTB mag je niet komen trainen;
  • In de ruimtes voor de zwemzaal is dragen van een mondkapje verplicht (gang en hal);
  • Daarnaast gelden natuurlijk ook alle basisregels. Kom dus niet naar het zwembad als je klachten hebt en houd 1,5m afstand.

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar een factsheet (https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2022/01/14/coronavirus-overzicht-regels-sport-vanaf-14-januari-2022) van de overheid en mochten er vragen zijn, dan vernemen wij dat graag.

Namens het bestuur van VZPC Nautilus,

Tim van Slooten