Kamp 2019: Heel Nautilus Bakt!

Geschreven door Jeroen van Houtum.

Met een stralend zonnetje, een aangename temperatuur, voldoende bak spullen in huis en een super gave omgeving kon ‘Heel Nautilus Bakt’ beginnen op zaterdag 24 augustus! Maar liefst 12 bakkers stonden klaar om er een geweldig kamp van te maken. Na het ontvangst met natuurlijk een lekkere koek en het uitzwaaien van de ouders kon het kamp dan écht beginnen. Om elkaar beter te leren kennen werd er gestart met het dilemma spel. Wat heb je liever? Een gekookt of een bakken ei? Zwem je liever borstcrawl of schoolslag? Daarna werden naast de kaakspieren ook de andere spieren losgemaakt met een tik spel waarbij ingrediënten verzameld moesten worden. Voor de lunch is er nog een boswandeling gemaakt om het terrein te verkennen, dat zou namelijk nog goed van pas komen in het middagprogramma. Na de boswandeling stond er een heerlijke lunch klaar met broodjes knakworst en brood, dat ging er in als koek!

Na de lunch startte het middagspel in het bos. De kok was een aantal ingrediënten verloren die later op de dag nog van pas zouden komen. Aan de hand van foto’s en een enkele aanwijzing zijn de groepjes op zoek gegaan naar de ingrediënten en is alles gevonden; daar werd de kok wel blij van! Samenwerken en overleggen stond in deze opdracht centraal.
Na even wat vrije tijd waarbij de waterballonnen je om de oren vlogen, werd het tijd om de ingrediënten te gebruiken. Wat de bakkers niet wisten, was dat ze zelf aan de slag mochten met de ingrediënten! Met de temperatuur in de middag werd het een uitdaging maar uiteindelijk zijn er meer dan 20 overheerlijke appelflappen gemaakt. Die moesten natuurlijk nog even afgebakken worden dus was er wederom vrije tijd maar niet voor lang want van al dat bakken krijg je natuurlijk honger! Met kok Hetty is dat natuurlijk geen enkel probleem, die heeft er het hele weekend voor gezorgd dat niemand iets tekort gekomen is. Met mini hapjes en de friet op tafel hebben we de magen weer gevuld en was het tijd voor het avondprogramma!

‘Kraak de code’; een uitdagend spel met verschillende rondes; een quiz, puzzelronde en een samenwerkingsopdracht. Denk er maar eens even over na; hoeveel beschuiten zitten er in een rol? Wat is een blondie? Maar ook; zoek de walvis in een afbeelding vol olifanten! Na elke ronde kon er een woord verdiend worden, hoe meer woorden, hoe makkelijker het codewoord te raden was; speculaaspop! Na de pauze met de lekkere appelflappen, stond de samenwerkingsopdracht nog op het programma; bouw samen een kunstwerk met koekjes en chocoladepasta. De bouwwerken werden prachtig maar hadden bovenal héél veel cement nodig en de bouwbakkers ook!

Na het avondprogramma werd het tijd om de bossen in te gaan, een enkeling was erg moe. Diegene die nog wel mee wilden, werden na een sightseeing door Mariahout gedropt in de bossen. Gelukkig was Aron er om de bakkers een helpende hand te bieden. ‘Gelukkig was het niet zo eng!’ werd er gezegd, totdat er plotseling een vogel voorbij kwam vliegen! Bij terugkomst was het tijd om bij het kampvuur te zitten met een zakje chips en marshmallows. Om 02.00 uur werd het voor de meeste toch wel tijd om naar bed te gaan. En wie laat naar bed gaat…. is ook pas om 09.00 uur wakker!

De ochtendgymnastiek werd dit jaar opnieuw verzorgd door Aron, zonder muziek maar niet minder enthousiast! Het ontbijt werd ondertussen klaargezet door Hetty, Annita en Karin. Vandaag geen knakworstjes maar een lekker gekookt eitje! Na het opruimen van de spullen werd het dan toch echt tijd voor het Smokkelspel. Zie maar eens met je broekzak vol smokkelwaar (bloem, suiker, eieren en cacaopoeder) veilig naar de overkant te komen. Gelukkig is het de meeste bakkers gelukt! Terug op de locatie was er weer even een momentje om bij te tanken want met dat warme weer zijn er heel wat kannen ranja doorheen gegaan! Wat natuurlijk niet achter kon blijven op het kamp was het spel ‘Rapunzel’, een eeuwenoud spel dat nog steeds zijn werk doet. Wilbert was niet te stoppen, zelfs niet wanneer de kinderen opgehaald werden door hun ouders!

Omstreeks 13.30 uur is iedereen moe en voldaan naar huis gegaan en kijken we terug op een geweldig kamp! Mocht je er dit jaar niet bij zijn geweest? n het voorjaar van 2021 zal er opnieuw een kamp worden georganiseerd, na het lezen over dit kamp wil je daar toch zeker ook bij zijn?!