Officials

Door de KNZB wordt verlangd, dat elke vereniging een aantal officials kan leveren tijdens wedstrijden; al dan niet bijgewoond door de eigen vereniging. Nautilus heeft onder (de ouders van) haar leden officials.

Wij zouden erg blij zijn, als we ons aantal officials op peil kunnen houden. Daarom zoeken wij mensen die de official cursus willen volgen. Je kunt een cursus tijdwaarnemer, starter of jury volgen. De cursus voor tijdwaarnemer wordt gegeven in 4 avonden van 2 uur en 1 examenavond. Het is de bedoeling dat je daarna minimaal 3x per seizoen helpt als tijdwaarnemer tijdens een wedstrijd. Voor de cursus starter en jury is dit 2 avonden van 2 uur en een examen. Als tijdwaarnemer ben je uiteraard in het zwembad aanwezig en kun je van dichtbij zien hoe uw kind zwemt. Daarnaast leer je veel meer van de regels van de bepaalde slagen, waardoor je ook beter begrijpt wat een kind allemaal leert. Al met al een aantal voordelen, welke een cursus tot official zeker de moeite waard maken.

Hebt u vragen of opmerkingen met betrekking tot de officials, of wilt u als official gaan fungeren en daarmee Nautilus een groot plezier doen? Neem contact met ons op.

Hetty Barten – tczwemmen@vzpcnautilus.nl