Minioren

Bij de Minioren ligt de kern van de aandacht bij het aanleren en verbeteren van de techniek van de diverse zwemslagen. In een periode van 4 weken zal er een slag centraal staan, aan de hand van deze slag zullen er opdrachten uitgevoerd moeten worden. Om de vorderingen van de zwemmers te belonen maken wij gebruik van een nieuwe manier van beoordelen.

In een slagperiode wordt er gekeken naar onder andere de zwemtechniek, inzet en aanwezigheid van de zwemmer. Op basis daarvan wordt er aan het einde van een kwartaal een techniekwedstrijd gezwommen. In deze techniekwedstrijd staan de slagen van de afgelopen perioden centraal en worden beoordeelt. Deze beoordeling wordt verwerkt op een certificaat die bestaat uit een kort woordje en een afgebeelde medaille in één van de kleuren; brons, zilver en goud. Dit certificaat is bedoeld om de zwemmer te complimenteren en te motiveren!

Zodra de basisvaardigheden voor het wedstrijd zwemmen worden beheerst wordt er de gelegenheid geboden om deel te nemen aan wedstrijden. Het deelnemen aan wedstrijden bij Nautilus gebeurt op vrijwillige basis en zwemmers mogen dus zelf aangeven of ze wel of niet willen deelnemen aan wedstrijden.

 

Leeftijd indeling minioren (seizoen 2017-2018):

Meisjes        Groep         Jongens

2011 e.l.     Minioren 1      2011 e.l.

2010           Minioren 2      2010

2009           Minioren 3      2009

2008           Minioren 4      2008

2007           Minioren 5      2007

–                   Minioren 6      2006

 

Klik hier voor de trainingstijden.