Vinzwemmen

Na het behalen van Snorkeldiploma 5 kun je met het vinzwemmen nog verder gaan in de onderwatersport. Vinzwemmen is de snelste zwemsport die er is. 

Bij vinzwemmen wordt de conditie en de zwemtechniek nog meer uitgebreid. Als je dit goed doet, kun je hiervoor certificaten gaan behalen! Deze zijn op techniek en conditie gericht. 

Daarnaast gaan we meer met de mono-vin trainen. De zwemslag is als een dolfijn door het water; armen gestrekt langs je hoofd en de benen maken een dolfijnslag beweging. Maar het meeste zullen dit eerst leren in de snorkelcursussen.

Materiaal

Voor alle snorkeldiploma’s is het noodzakelijk dat de deelnemer beschikt over een goede duikbril, een snorkel en een paar goed passende vinnen. Informatie hierover, dus welk materiaal goed is en waar je dit het best kan kopen, krijg je van de trainer bij aanvang van de cursus “Snorkeldiploma 1”. Aangeraden wordt om de eerste 1 of 2 lessen van de beschikbare brillen en vinnen gebruik te maken, en dan pas over te gaan tot aanschaf van nieuwe/ eigen spullen. 

Informatie

Bij opgave voor de snorkelgroep wordt men eerst uitgenodigd voor een proefles om de beheersing van de borstcrawl te beoordelen. Dit is namelijk een vereiste voor het zwemmen met vinnen. Eventueel kan dit in de cursus bij de minioren verbeterd worden.

 

Trainingstijden:

Dinsdag, 06.30 – 07.15, Conditietraining zonder vinnen vanaf 10 jaar

Vrijdag, 06.30 – 07.15, Conditietraining zonder vinnen vanaf 10 jaar

Zaterdag, 15.30 – 16.30, diploma 1 + 2

Zaterdag, 16.30 – 17.30, diploma 3 t/m 5

 

Heb je vragen of wil je een proefles aanvragen? Vul ons contactformulier dan in: