Snorkelen

Snorkelcursus
Twee hele banen onder water zwemmen, meer dan een minuut je adem inhouden, geblindeerd je weg onder water vinden, je volgelopen bril onder water klaren en compleet klaar zijn om met je volledige snorkeluitrusting de zee te trotseren. Dat zijn slechts enkele van de dingen die je allemaal kunt als je onze snorkelcursus doorloopt.

Sinds kort is het snorkelprogramma helemaal opnieuw opgezet, wat maakt dat je op elk gewenst moment kunt instromen. Heb je interesse? Leuk! Stuur een mailtje en je ontvangt een uitnodiging voor een proefles. Bevalt deze, dan kun je meteen doorgaan en op voor je eerste snorkelcertificaat.

Normaliter bestaat een jaar uit zo’n 30 trainingen. Voor de herfst-, kerst- en meivakantie gaan de snorkelaars op voor een certificaat en de training voor de carnavalsvakantie zal in het teken staan van conditionele toetsing. Ten slotte vindt voor de zomervakantie de genoemde meesterproef plaats.

Behalve deze reguliere trainingen hebben we door het jaar heen allerlei leuke dingen gepland staan als clinics, themalessen en vriendjes- en vriendinnetjesdag. Met de oudere snorkelaars gaan we zelfs proberen in natuurwater te snorkelen.

Snorkeljaar 1

In dit jaar starten we met het aanleren van de basisvaardigheden op een speelse wijze. Je leert hoe de vinnen, bril en snorkel te gebruiken. Daarna gaan we met deze basisuitrusting de slagen aanleren, weet je hoe te water te gaan en werken we aan de conditie. Tevens introduceren we het reddend zwemmen en leer je hoe jezelf in veiligheid te brengen bij calamiteiten in open water.

Snorkeljaar 2

Met de basiskennis op zak verplaatsen we ons verder onderwater. We gaan een solide basis leggen voor het zwemmen onderwater, opdrachten alhier uitvoeren en de longen trainen om dichter bij die befaamde minuut onderwater te komen. Dit wisselen we af met opdrachten gericht op de zwemtechniek, conditionele verbetering en blijven essentiële basisvaardigheden uit het eerste jaar herhaald worden. Het reddend zwemmen bereiden we verder uit met meer afstand en een nieuwe slag. Ten slotte leer je je geblindeerd te oriënteren onder water.

Snorkeljaar 3

Dit jaar leren we hoe je op verschillende manieren te water kunt gaan. Onderwater kun je straks ook je complete basisuitrusting klaren. We breiden geblindeerd oriënteren uit. Of het nu licht of donker is, jij kunt geblindeerd je weg vinden en in een rechte lijn zwemmen. Daarnaast kun jij na dit jaar een persoon van 2 meter diepte naar boven te brengen en vervolgens 50 meter in één van de drie grepen te vervoeren.

Snorkeljaar 4

Dit snorkeljaar staat in het teken van integratie. Veel van de losse opdrachten worden dit jaar samengebracht tot grote opdrachten waarbij vaardigheden, conditie en inzicht naadloos in elkaar overgaan. Het snorkelen wordt ook steeds concreter; we halen er steeds meer situaties uit ‘de echte wereld’ bij. Je gaat merken dat zaken steeds soepeler verlopen en minder moeite kosten.

Snorkeljaar 5

Snorkeljaar 5 is nog vol in ontwikkeling. Afhankelijk van de wensen van de groep die hieraan toekomt en de individuele zwemmers gaat de focus naar technische diepgang, conditionele ontwikkeling of zelfs vinzwemwedstrijden.

Materiaal
Om te kunnen gaan snorkelen is het belangrijk dat je goed passend materiaal hebt. We hebben dan ook leen materiaal beschikbaar tijdens de proeflessen. Hiermee kun je bekijken wat jou goed past en welk materiaal jouw voorkeur heeft. Het is derhalve verstandig om pas na de proeflessen over te gaan op aanschaf van eigen materiaal. Hierover kunnen wij je goed adviseren. Spreek ons gerust even aan of stuur een mailtje.

Trainingstijden:

Dinsdag, 06.15 – 07.15, Conditietraining zonder vinnen vanaf 10 jaar

Vrijdag, 06.15 – 07.15, Conditietraining zonder vinnen vanaf 10 jaar

Zaterdag, 15.30 – 16.15, diploma 1 + 2

Zaterdag, 16.15 – 17.00, diploma 3 t/m 5

Heb je vragen of wil je een proefles aanvragen? Vul ons contactformulier dan in: