Snorkeltoets

Geschreven door Jimmy van Riel.

Tussen al het Coronageweld gaan de trainingen binnen onze vereniging zo goed en kwaad als mogelijk door. Datzelfde geldt voor de snorkelafdeling. Voor hen stond de laatste training voor de herfstvakantie de welbevreesde certificaattoets op de planning. Een meetmoment waar alle vergaarde kennis, techniek en conditie gecombineerd dient te worden. Zo moest er gesprint worden terwijl een drenkeling vervoerd werd, diende men een geblindeerde buddy, al zwemmend door een parcours te loodsen en werden de longen op de proef gesteld middels tal van onderwateropdrachten. Daarnaast moesten verschillende technische vaardigheden in sneltreinvaart getoond worden.

De opdrachten met drenkeling voeren we normaalgesproken zoveel mogelijk op elkaar uit, maar vanwege Corona besloten we ‘Barry’ uit de mottenbollen te halen. Om het voor ‘Barry’ zo aangenaam mogelijk te maken (lees: de opdracht extra moeilijk te maken) hebben we hem wat warme kleding aangetrokken.

Voor de jongste groep bleef het bij een kringloopoverhemd, waar de oudste snorkelaars hem moesten vervoeren met shirt, trui, spijkerbroek en winterjas. Kortom, superzwaar.

We waren dan ook positief verrast dat de een nog sneller dan de ander ‘ons Barry’ naar de andere kant van het zwembad wist te krijgen. We konden na de toets dan ook vrij gemakkelijk concluderen dat iedereen dit onderdeel met vlag en wimpel behaald had.

De precieze uitslag van de certificaten krijgen onze snorkelaars komende zaterdag. Spannend!!