Wedstrijd informatie seizoen 2022/2023

Geschreven door Wilbert.

In het seizoen 2022/2023 zullen we weer aan verschillende competities deelnemen.

Landelijke verenigingscompetitie:

Verspreid over het hele land zwemmen alle verenigingen in deze weekeinde een vergelijkbaar programma zodat we ons kunnen meten met andere verenigingen. Bij de verenigingscompetitie worden de resultaten van alle zwemmers bij elkaar opgeteld om zo tot een verenigingsresultaat te komen. Wij komen uit in de 3e klasse van district zuid (Limburg, Brabant, Zeeland) en zwemmen deze competitie samen met Hydra (Gemert), DZT (Deurne) en Neptunus (Schijndel). Vorig seizoen is het ons net niet gelukt om te promoveren naar de 2e klasse. Het doel is om dit seizoen wel te promoveren, dat zal alleen lukken als we iedere wedstrijd met een nagenoeg complete ploeg aan de start staan.

Klassement competitie:

Dit is een individuele competitie over 5 wedstrijden die we samen met Zeester-Meerval (Uden), Tempo (Valkenswaard) en Hydra (Gemert) zwemmen. Zwemmers hebben hier de keuze om deel te nemen in het vrijeslag klassement, wisselslag klassement of het 200 wisselslag klassement. Na 5 wedstrijden is er voor de beste 3 zwemmers per klassement per leeftijdscategorie een medaille.

Zonder bericht delen we de zwemmers zo in dat zowel het vrijeslag klassement als het wisselslag klassement worden ‘vol’ gezwommen. Alleen als je een klassement ‘vol’ hebt gezwommen kan je in aanmerking komen voor een medaille.

Minioren circuit:

Omdat onze minioren groep het afgelopen jaar weer flink is gegroeid willen we proberen om dit seizoen ook weer deel te nemen aan de wedstrijden in het minioren circuit. Dit zijn wedstrijden voor zwemmers geboren in 2011 of later (alle minioren + meisjes junioren 1). Doordat hier dus alleen de jeugdige zwemmers aan deelnemen hebben deze wedstrijden een speciaal karakter wat het extra interessant maakt om hieraan deel te nemen.

Zuidelijke master cirkel:

Voor de masters (20 jaar en ouder) is er een speciaal circuit met diverse klassementen. Hier kunnen zowel de masters als de ‘oudere’ JJS zwemmers aan deelnemen.

Kalender 2022

DatumWedstrijdPlaats
18 September 2022Minioren circuit deel 1Deurne
24 September 2022Zuidelijke Masters cirkelMaastricht
02 Oktober 2022Verenigingscompetitie deel 1Veghel
09 Oktober 2022Minioren circuit deel 2Oss
20 November 2022Verenigingscompetitie deel 2Deurne
27 November 2022Klassement deel 1Valkenswaard
04 December 2022Zuidelijke Masters cirkelEindhoven
11 December 2022AfscheidswedstrijdVeghel